JooMix.org

Blåsjöns Fjällanläggning önskar en vinterturism både för skoteråkare, längdskidåkare och utförsåkare – och detta fungerar om vi bara respekterar varandras intressen. Det finns stora vidder och det snöar mycket i vårt område, och det blir roligare och säkrare om vi är överens om på vilka områden vi åker skoter och vilka vi åker skidor. Det har skett en stor förändring i och med Frostvikens skoterklubbs information om anvisade friåkningsområden, och vi vill passa på att tacka alla skoteråkare som fått informationen och respekterat att Mesklumpen inte ingår i dessa områden. Vi vill ändå bidra med information i våra kanaler och vara övertydliga för att få ut information om att Mesklumpen ska hållas fri från skoteråkning (ledåkning undantagen).

Vi ber er att respektera att Mesklumpen reserveras för skidåkare. Vi har fler och fler lössnöåkande skidgäster som också vill känna på puder och deras enda möjlighet till liftbunden åkning är bara på Mesklumpen. Så var snäll och ge även dem möjligheter att få leka i orörd snö. Från toppen och österut ner mot Ankarvattnet låter vi de lössnöåkande utförsåkarna hålla till – och den västra sidan upplåter vi till tur- och längdåkarna.

Som skoteråkare är du alltid själv ansvarig för var du åker. Du kan inte följa någon annans spår och tro att det betyder att åkning är tillåten.

Vi på Blåsjöns Fjällanläggning vill förtydliga att det är totalt skoterförbud i skidanläggningen. Det är förenat med livsfara att uppehålla sig i skidanläggningen där man kan krocka med skidåkare. Liftpersonalen måste av naturliga skäl framföra skotrar i anläggningen och de är således de enda som får avvika från leden - oavsett om skidbacken är öppen eller inte.

Vi önskar er en härlig vintervistelse hos oss i Frostviken!

 

Öppethållande 2018

Liftarna är öppna 9.30-16.30

v     6-7  Helgöppet (fredag endast hotellbacken)
v   8-10 • Öppet hela veckan
v 11-12  Helgöppet (fredag endast hotellbacken)
v 13-14 • Öppet hela veckan
v.15 & Framåt • Helgöppet vid lämpliga förhållanden.

 

Välkomna!

Ev. ändringar meddelas på facebooksidan Blåsjöns Fjällanläggning.

Så tycker våra gäster

“Trevlig personal och fantastisk åkning i underbar natur!”

--- Kristoffer Toffe Andersson ---

...   

Nyhetsbrev